Birleşik Özgürlük Güçleri Şehit Bedreddin Akdeniz Taburu’nda Gökhan Taşyakan (Ulaş Adalı) için askeri tören gerçekleştirildi. Törene TKP/ML TİKKO, MLKP, TKEP/L, MLSBP, IRPGF ve YPG güçleri katıldı.

Birleşik özgürlük güçleri adına konuşan İmera Fera Yeşilgöz, “Komutan Ulaş Adalı yoldaşımız, Türkiyeli bir devrimci olarak, devrimci olmanın tüm gereklerini yerine getirebilmek, devrim mücadelesinin hem örgütleyeni hem de taşıyıcısı olabilmek adına devrim savaşımına tüm varlığı ile katıldı. Yaşamının her anını işçi sınıfının kurtuluş ve ezilen halkların özgürlük kavgasına adadı. Kavgaya kattığı soluğu ile direniş ateşini yükseltti” dedi.

‘ÖZGÜRLÜK BAYRAĞINI YÜKSELTELİM’

Taşyakan’ın AKP-DAİŞ faşizmine karşı savaştığına dikkat çeken Yeşilgöz, “Kendi karakteriyle devrimciliği özdeşleştirerek, devrimin topluma sağlayacağı yaşam tarzının örneğini kendinde oluşturmuştur. Mücadelemizin öncüsü olarak Komutan Ulaş Adalı, işçi sınıfının ve ezilenlerin komünist topluma doğru ilerlemesinin katalizörü, yol açıcısı ve kılavuzudur” diye belirtti.

Yeşilgöz konuşmasında şu mesajları da verdi:

“Her alandaki Özgürlük Gücü savaşçıları barikatı düşmana karşı kurmalı, düşmanın tüm mevzilerine hiç durmadan saldırmalı, yoldaşlar yüreklerini birbirine açmalı ve sadece işçi sınıfı ve ezilenlerin devrimci mücadele birliğinin gücüne güvenmelidir.

Tüm işçi sınıfını, ezilen halkları, kadınları, gençleri sistemden kopuşunu gerçekleştirmeye, özgürlük bayrağını Birleşik Özgürlük Güçleri saflarına yükseltmeye çağırıyoruz.

Devrim üzerimize düşeni yaptığımız oranda yakındır. Komutan’a söz veriyoruz. Devrimin yakınlığını hissedeceğiz, her yoldaşımızın savaşını kendi savaşımız bileceğiz ve sistemle kopuşumuzu, komünist kimliği yaratma çabamızı başarıyla gerçekleştireceğiz.”

‘İDEALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Devrimci Komünarlar Partisi adına konuşan Mustafa Suphi de Taşyakan’ın devrimci kişiliğine değinerek, şunları söyledi:

“Birleşik devrim bilinci ile Türkiye işçi sınıfı ve ezilen halkların kavgasını Kürt halkının özgürlük kavgası ile birleştirmek için savaştı. Gezi’den Kobanê’ye uzanan tarihi direniş çizgisinin örnek militanı, öncü savaşçısı ve komutanı olmayı başararak ölümsüzleşti.

Kürdistan ve Türkiye’nin dört bir yanında faşizme karşı savaşan ve her türlü gericiliğe karşı dövüşen birleşik devrim hareketini daha da güçlendirerek yoldaşımınız ideallerini zaferle taçlandıracağız.”

ANMADAN GÖRÜNTÜLER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız