MLKP Rojava: Ulaş Adalı’nın boşluğunu doldurmak boynumuzun borcudur

1677

DKP kurucu kongre delegesi ve MK üyesi Gökhan Taşyakan’ın (Ulaş Adalı) savaş alanlarında şehit düşmesine ilişkin açıklama yapan MLKP Rojava, “Boşluğunu doldurmak boynumuzun borcudur. Ölümsüzlerimizin ideallerini zaferle taçlandırmak son sözümüzdür” dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Rojava, Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) kurucu kongre delegesi ve MK üyesi Gökhan Taşyakan’ın (Ulaş Adalı) savaş alanlarında şehit düşmesine ilişkin açıklama yayımladı.

“İnandı, yaşadı, savaştı ve ölümsüzleşti” diyen MLKP Rojava açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Devrimci Komünarlar Partisi kurucu kongre delegesi ve MK üyesi Gökhan Taşyakan (Ulaş Adalı) devrimci savaş alanlarında ölümsüzleşti. Bilinci ve eylemini yaşamında ve devrimci ideallerine bağlılıkta cisimleştiren örnek devrimcilerdendi siper yoldaşımız. Nasıl düşündüyse öyle yaşadı, nasıl istediyse öyle savaştı. Duru, yalın, tereddütsüz adanmış devrimciliğin en güzel örneklerinden birini bizlere bıraktı.

Devrim bizlerden neyi istiyorsa o doğrultuda soluksuz, sınırsız atıldı savaşın orta yerine. Politik mücadelenin her alanında kavganın en önünde oldu devrimci yaşamı boyunca.

Tarihin bizlerin omuzlarına yüklediği hiçbir sorumluluktan kaçınmayan siper yoldaşlarımızdan birisidir Gökhan yoldaş. Bundan dolayıdır ki ‘Kürt halkı ile Türkiye halklarının mücadele birliğinin somut bir ifadesi olan Halkların Birleşik Devrim Hareketi’ni inşa etmek için tüm enerjisi ile çalışmıştır.’ Bundan dolayıdır ki: Kobanê’nin çağrısına yanıtsız kalmamıştır, Geziden NATO protestolarına, işçi direnişlerinden gençliğin eylemlerine, BÖG’ün temellerinin atılmasından DKP’nin kurucu önderliğine… devrimin çağrısının izinden gitmiştir hep.

Soluksuz, sınırsız bir devrimci yaşamın hem savaşçışı hem önderi olmuştur siper yoldaşımız Gökhan Taşyakan. Boşluğunu doldurmak boynumuzun borcudur. Ölümsüzlerimizin ideallerini zaferle taçlandırmak son sözümüzdür.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız