Der Azza Şehitleri Mücadelemizde Yaşıyor – MLKP Rojava

1702

Dar Azza’da El Nusra ve ÖSO çeteleriyle yaşanan çatışmada ölümsüzleşen 4 BÖG savaşçısına ilişkin açıklama yapan MLKP Rojava, “Der Azza’da ölümsüzleşen İdil, Zahide, Cihan ve Cömert mücadelemizde yaşıyor” dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Rojava, Dar Azza’da El Nusra ve ÖSO çeteleriyle yaşanan çatışmada ölümsüzleşen 4 Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşçısına ilişkin açıklama yaptı.

“Der Azza’da ölümsüzleşen İdil, Zahide, Cihan ve Cömert mücadelemizde yaşıyor” dinelen açıklamada, “Devrimci yoldaşlarımız, silah arkadaşlarımız İdil, Zahide, Cömert ve Cihan… Dört özgürlük savaşçısı, dört güzel insan. Halklarımıza bahar selamı götürmek istedikleri bir Nisan vaktinde, toprağa düştüler. El Nusra çeteleriyle girdikleri bir çatışmada, dövüşerek ölümsüzleştiler” dedi.

MLKP Rojava açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Onlar, devrim ateşlerini büyütmek istedikleri bir coğrafyada, karanlığın üzerine yürüyen aydınlık gülüşlü yoldaşlarımız, onlar, umut yüklü geleceğimizin yapıcıları oldular.

Bu yolda düşene ve dövüşene selam olsun!

İdil, Zahide, Cömert ve Cihan yoldaşlar onurlu bir kavganın bir parçası ve ileri atılma iradesi olarak ölümsüzleştikleri 2017 baharında, geride kalan tüm yoldaşlarına, bizlere, ideallerini zaferle taçlandırma ve katliamlarına sebep olanlardan hesap sorma görevi bıraktılar. Anılarına ve düşlerine sahip çıkmak boyun borcumuzdur. Bedeli ne olursa olsun yerine getirilecektir. Bu onlara ve onlardan önce ölümsüzleşen tüm devrim şehitlerine verdiğimiz sözümüzdür.

Bakur Kürdistan’daki baskı, zulüm ve katliamlarıyla paralel olarak, Rojavamızı, Şengalimizi bombalayan, bu saldırısıyla umudun, halkların ve özgür kadın mücadelesinin düşmanı olduğunu bir kez daha gösteren faşist Türk devletine karşı, mücadelenin büyütüldüğü bir zamanda, bu yolda şehit düşen yoldaşlarımızın silahları asla yerde kalmayacaktır.

Der Azza bölgesinde ölümsüzleşen silah arkadaşlarımız; Özge Bali, Asiye Özlahlan, Cenk Kılagöz ve Yusufbaş Akay için, siper yoldaşlarımız Birleşik Özgürlük Güçleri’ne, DKP’ye ve şehit yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Onlar, zafer gerekçelerimiz olan ve her zaman yolumuzu aydınlatan şehitler kervanına katılarak ışığımızı çoğalttılar!

Anılarına saygı ve bağlılıkla, devrimin zaferi için dövüşmeye devam edeceğiz.”

Kaynak: Etkin Haber Ajansı

www.etha.com.tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız